Luukku 18: Joulupöytä

 


Toisille arvottiin jouluaattoaamuun työtehtäviä, joten 3. vuosi putkeen kun joulupöydän järjestäminen napsahti kohdalle vähän alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen, mutta eipä se haittaa mitään. On siis 18. päivä ja aika joulupöydän esittelylle. Tänä vuonna ollaan vähän karsittu sisältöä aiemmista vuosista, mutta pöydässä on silti lukuisia tuttuja elementtejä. 

Alkuun toki leivät ja salaatit. Pöytään tullaan nostamaan pari erilaista leipää, sekä raikas tuore salaatti, sienisalaatti ja rosolli. Lisäksi leipäjuusto sekä herneet säilyttävät paikkansa valikoimassa. Kalavalikoimasta tulee löytymään pari versiota lohesta ja niitä on kiva nauttia leivän kanssa tuoreeltaan.

Pääruokien joukossa viihtyy tietenkin neljä eri laatikkoa, jotka odottavat jo ensi viikon paistoa kylmäsäilytyksessä. Kinkku kuuluu jouluun, mutta viime vuoden tapaan mennään sen ja kalkkunan osalta valmiilla viipaleilla. Tämä päätös todettiin hyödylliseksi lähinnä koska kinkunsyöjiä on suhteellisen vähän pöydän ääressä. Viime vuosista poiketen porkkala pitää tänä jouluna välivuotta, mutta supersuosion saavuttanut tofupaisti palaa joulupöytään kinkun rinnalle. 

Jälkiruoat noudattelevat vahvasti aiempaa, sillä juustovalikoima tulee jälleen olemaan jälkiruokapöydän kohokohta. Juustojen rinnalle katetaan perinteisemmät jouluherkut glögin, piparien ja joulutorttujen muodossa.

Mein joulupöytä on tänäkin vuonna laaja, mutta ollaan helpotettu urakkaa aika paljon ja jotkin tutut herkut viettävät välivuoden, jotta saadaan valikoimaan hieman vaihtelua.

~ Miika


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaahtokarkki palat

Hävikki granola

Diy joulukalenteri