Testissä Fazerin leipäjauhosekoitus

 


Testattiin eilen Fazerin uusimpiin tuotteisiin lukeutuva leipäjauhosekoitus, sillä mikään ei oo parempaa kuin uunituore leipä. Käytiin joku aika sitten pitkästä aikaa Fazerin Experience Centerin myymälässä ja kaiken herkuttelun ohella sieltä tarttui mukaan myös tää kyseinen tuote.

Kyseessä on siis valmis leipäjauho, johon lisätään ainoastaan hiivaa sekä vettä ja lopputuloksena on tuoretta pataleipää tai sämpylöitä. Pienellä lisäyksellä kulhoon päätyi myös cashewpähkinöitä, sillä Fazerin Cashew-karpalociabatta on yks parhaista leivistä mitä löytyy.


Jauhoihin lisättiin siis cashewpähkinöitä, pussillinen kuivahiivaa, 3,5dl vettä sekä pari ruokalusikallista öljyä. Sitten taikinaa vaivattiin ja jätettiin reilun 30 minuutin ajaksi lämpimään kohoamaan, me laitettiin taikina liinan alla mikroon odottelemaan.


Taikina kohosi varsin hyvin ja pyöriteltiin siitä 9 reilun kokoista sämpylää. Paketin kyljessä on ohjeet sekä sämpylöille, että pataleivälle ja alunperin ajateltiin testata leivän tekoa, mutta tekemiseen olisi vierähtänyt reilu 12 tuntia pelkässä odottelussa. Sämpylät saivat levätä vielä jonkin aikaa liinan alla ennen uuniin laittoa. Juuri ennen kuin pelti meni uuniin, kasteltiin sämpylöitä ja uunia vedellä, jotta ilma on kosteampi.


Sämpylät onnistuivat erinomaisesti ja iltapalaksi saatiin näin lempileipää helposti itse tehtynä. Leipäjauhoseos menee helposti jatkoon ja ehkä ensi kerralla onkin sitten pataleivän vuoro.

~ Miika

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaahtokarkki palat

Hävikki granola

Diy joulukalenteri