Joulupöytä
5 päivää aattoon ja aika esitellä mein tän vuoden joulupöydän tarjontaa.. Ollaan pitäydytty suht pitkälti perinteisissä ruoissa joita molempien pöydissä on ennenki ollut, mut niiden rinnalle sitten muutamia mielenkiintoisia uutuuksia testiin tälle vuodelle.
Aaton tarjoilut alkaa tietenkin joulupuurolla ja lämpimillä juomilla.. Glögiä, kahvia, teetä mitä ikinä kuka haluaakin.. Päivästä tulee pitkä, joten ennenkuin joulupöydän ääreen päästään, on tarjolla tietenkin välipalaa. Tälle vuodelle Riina löysi hyvältä kuulostavan idean täytetyistä ruisnapeista ja niitä sisältyykin mein aattoon parillakin eri täytteellä 👌🏼ja toki koko päivän ajan tarjolla on myös erilaisia konvehteja yms herkkuja..
Illemmalla onkin sitten odotettu hetki siirtyä nauttimaan jouluillallisesta. Päätettiin tehdä mahdollisimman moni tarjolla olevista ruoista vegaanisena versiona, joten kinkkua ja kalaa lukuunottamatta lähes kaikki pöydässä oleva sopii vegaaniin.. Meille uusina vaihtoehtoina otettiin esim tofupaistia ja porkkalaa, joiden testaamista mä odottelen jo innolla. Muuten pääruoat noudattelee varsin perinteistä linjaa ja kaikki laatikot ja salaatit on itse valmistettuja. Rosolli ostettiin kaupasta ja kalana on tarjolla vain lohta, jätettiin sillit ihan suosiolla kauppaan kun ei niistä pidetä..
Jälkiruoka oli hieman haastavaa keksiä ja me päädyttiin lopulta siihen, että tarjolla on juustolautanen, pipareita, joulutorttuja ja itse tehtyä glögiä. Varsinaista jälkiruokaa ei siis ole, sillä ruokailu itsessään on jo niin laaja kokonaisuus... Glögistä ollaan tehty testiversio vähän aikaa sitten ja joulupöydässä se tulee osaksi aamupuuroa sekä jälkiruokien oheen..
Mä ainakin ootan jo innolla joulua ja jouluruokailua. Pöytä täynnä kaikenlaista hyvää ja ruokailu osaltaan kruunaa päivän ennen kuin voidaan rauhoittua aattoillan viettoon..
~ Miika
Kommentit
Lähetä kommentti