Aaton aatto
Tänään on jouluaatto ja viimeisessä luukussa kerrotaan meidän aaton aaton joulu valmisteluista. Siivoukset ja muut jutut on hoidettu jo aiemmin, joten tää päivä käytettiin vahvasti ruokien valmisteluun.
Kinkku on tän kirjoitushetkellä uunissa ja siitä saadaan kyllä loppuun kuvamatskua, mut päivällä on jo valmisteltu tofupaistia ja sienisalaattia..
Ensin tofupaistille tehtiin marinadi granaattiomenasta, soijakastikkeesta, öljystä ja mausteista. Marinadin valmistumisen jälkeen se kaadettiin pussiin tofupalojen sekaan ja nostettiin jääkaappiin marinoitumaan yön yli. Huomenna vuorossa paistaminen just ennen joulupöytää..
Kinkku on tän kirjoitushetkellä uunissa ja siitä saadaan kyllä loppuun kuvamatskua, mut päivällä on jo valmisteltu tofupaistia ja sienisalaattia..
Ensin tofupaistille tehtiin marinadi granaattiomenasta, soijakastikkeesta, öljystä ja mausteista. Marinadin valmistumisen jälkeen se kaadettiin pussiin tofupalojen sekaan ja nostettiin jääkaappiin marinoitumaan yön yli. Huomenna vuorossa paistaminen just ennen joulupöytää..
Tofu on nyt siis marinoitumassa ja ainakin mä ootan lopputulosta jo innolla, jotain mainintaa aivan varmasti luvassa joulun jälkeen👍🏻
Tofupaistin lisäksi tänään on valmistunut sienisalaatti odottelemaan huomista. Sienisalaatti on helppo tehdä itse sienikuutioista, kermasta ja sipulista. Salaattia voi toki myös maustaa oman maun mukaan👌🏼
Joulukinkku.. Paistamisen oon hoitanut jo monta vuotta näin aaton aaton iltana. Tänä vuonna kinkku saa kuorrutteeksi hunaja-shampanja sinapin ja korppujauhoja. Oon vuosittain yrittänyt vaihdella kuorrutteeseen käytettävää sinappia suht mielivaltaisesti erilaisiin ja tän vuoden sinappi löytyi sattumalta Prismasta..
Alkaa olla aika rauhoittua aaton viettoon ja viimeistellä vielä viimiset jutut ennenkuin päästään syömään vaikka minkälaisia ruokia, avaamaan parit paketit ja nauttimaan kiireettömästä ajasta. Oikein hyvää joulua kaikille.
~ Riina & Miika
Kommentit
Lähetä kommentti